Mineraalblokken

Rittman Diervoeders mineraalblokken en likstenen

Crystalyx mineraalblokken: Crystalyx mineraalblokken zijn een aanvullend diervoeder dat de penswerking bevordert en daardoor de ruwvoeropname verhoogt en de verteerbaarheid verbetert. Het is makkelijk opneembaar en houdt de mineralen, sporenelementen en vitaminebalans in evenwicht.

Crystalyx biedt mineraalblokken voor zowel rundvee, paarden als voor schapen en is in 9 verschillende samenstellingen verkrijgbaar:

Rundvee mineraalblokken

  • Cattle High Mag: voor melkvee met het risico op kopziekte.
  • Pre-Calver: voor rundvee in de droogstand. Het vermindert het risico op melkziekte en zorgt voor een optimale conditie van het pasgeboren kalf.
  • Cattle Booster: voor uw jong-, melk- en vleesvee. Het bevordert de vruchtbaarheid en voorkomt een negatieve energiebalans.
  • Optimum: voor een optimale vruchtbaarheid, een goede gezondheid en een optimale productie.
  • Easy Breather: bij luchtwegproblemen. Voor jonge kalveren, speciaal als ze voor het eerst in een groep geplaatst worden of in de herfst op stal gaan. Het verbetert de weerstand en bevordert de groei.
  • Garlyx: vlieg- en insectwerend voor grazend vee (schapen en rundvee).

Paarden mineraalblokken

  • Horslyx Respiratory: Is zeer geschikt voor paarden en pony's die aan droge hoest, stofallergieën of hooikoortsachtige allergieën lijden. Horslyx Respiratory helpt de luchtwegen vrij van slijm te houden.

Schapen mineraalblokken

  • Extra High Energy: Het vult voedingstekorten aan en stimuleert de opname van ruwvoer. Het is een goede aanvullig op het rantsoen voor en tijdens het dek- en lammerseizoen.
  • Garlyx: vlieg- en insectwerend voor grazend vee (schapen en rundvee).
Crystalyx Extra High Energy mineraalblokken Crystalyx Insect Repellent mineraalblokken Crystalyx Cattle Booster mineraalblokken
Crystalyx Pre-calver mineraalblokken Calflyx Easy Breather mineraalblokken

Likstenen: Naast het bijzondere Crystalyx assortiment hebben we ook een aantal soorten KNZ-likstenen, Rockie Rood en Himalayablokken in ons assortiment. Daarnaast bieden we tevens losse mineralen voor rundvee, vleesvee en schapen.

Alle producten van bovenstaande merken zijn voorradig in ons pakhuis of te bestellen en binnen enkele dagen leverbaar. Mocht het merk dat u zoekt er niet tussen staan of wilt u weten of een product op voorraad is neem gerust contact met ons op.